Berlijn

De eerste keer dat ik er was, net na de val van de muur, werd de stad beheerst door mensen uit Oost Berlijn.
De Kurfürstendamm was overgenomen door voetgangers uit Oost. Kon je ze niet herkennen aan hun kleding, dan wel aan de blik in hun ogen: verbijsterd, verbaast, verrukt, als kinderen in Luilekkerland.

3 dagen Berlijn

Hoe anders is Berlijn nu. Het beeld wordt bepaald door nieuw en oud, door heden en verleden, door voor en na de Muur. Futuristische gebouwen staan naast historische monumenten. Staatspaleizen naast bouwvallen.
Je kunt Berlijn niet begrijpen zonder de geschiedenis te kennen. Ons advies is om Berlijn te beginnen met een bezoek aan de Reichstag. Of beter nog; laat de gids al voor Berlijn instappen, dan weet u zeker dat u Berlijn zal leren kennen

1e dag
Uw touringcar is van alle gemakken voorzien. In snel tempo met een pauze voor de lunch naar Berlijn. Bij aankomst inchecken in het hotel. Na het diner bezoeken we met een Nederlands sprekende gids de beroemde koepel van de Reichstag.

2e dag
Na het ontbijt nemen we ruimschoots de tijd om te shoppen en te ‘terrassen’ in de omgeving van de Kudamm en de Friedrichstrasse. Omstreeks 13.00 uur staat de touringcar gereed voor een uitgebreide stadstour met fotostops. Ter afsluiting van de middag maken we nog een boottocht door het oude Berlijn en brengt de gids u op plekjes die u met de bus niet kunt bereiken. ’s Avonds reserveren we met plezier een diner spectacle in een typische Berliner Kneipe.

3e dag
Na het ontbijt met de koffers in de touringcar, rijden we naar Potsdam voor een bezoek aan beroemde kasteel en tuinen Sans Souci. Of naar Autostadt in Wolfsburg, het nieuwe autopretpark van Duitsland. De keuze is aan u (entree is excl.) Onderbroken door een uitstekend diner onderweg terug naar uw vertrekplaats. Thuiskomst ca. 22.00 uur.

Uw hotel
Is een uitstekend ***stadshotel (Ibis of soortgelijk)
U logeert op basis van 2-persoons kamer met douche, toilet en ontbijtbuffet.

Optioneel te reserveren
- Diner Kneipe Berlin v.a.                     
- Potsdam, Sans Souci met gids                                 
- Autostadt Wolfsburg               
- R.O.B. –verzekeringen   
- Annuleringsverzekering